Guus Bosman

software engineering director


You are here

dailylife

Boerenkool

We ate boerenkool for dinner. It was sunny today but it is getting dark earlier these days, so I figured it was okay to make a traditional winter dish. The boerenkool, as always, was delicious and we did our duty in researching a rookworst substitute -- more on that later. We even had my favorite Zaanse mustard. Now if only we had gele vla it would have been a fully Dutch dinner.

Yesterday over dinner we watched some Dutch TV online. That was fun as always, with Prince Willem-Alexander and Princess Maxima on orange bikes in New York. We didn't get to see the weather report though.

Comments

Jaap's picture

Ingrediënten: 3/4 liter koud water
1/4 liter koffiemelk
90 gram custardpoeder
70 gram suiker
snufje zout

Bereiding:
Breng het water aan de kook, meng de suiker, de custard en de koffiemelk in een kom, geen klonten maken. Snufje zout erbij.
Als het water kookt roer je met een garde snel het mengsel door het water.
Even het geheel later "blubben". Dan van het vuur halen en laten afkoelen. Warm ook heel goed eetbaar.
Tijdens het afkoelen moet je wel de bovenkant bestrooien met een laagje suiker om velletjes tegen te gaan.

Of volg het recept op het pakje met custardpoeder.

Custard is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te koken. In de meeste gevallen wordt het gebruikt als een nagerecht, maar het wordt ook gebruikt voor het maken van pudding, quiche en andere soorten gerechten. Het kan zowel zoet als hartig bereid worden.

Voor een nagerecht wordt het vaak gebruikt in combinatie met vanille en suiker of een zoetstof. Dan vormt het de basis voor vla, pudding en dessertsauzen. Custard wordt ook regelmatig toegepast in gebak. In de Franse keuken wordt het ook regelmatig gebruikt, het is onder andere terug te vinden in crème brûlée (of crème anglais).

Recent comments

Recently read

Books I've recently read: