Guus Bosman

software engineering director


You are here

foodanddrinks

Cooking Dutch

Celeriac.I'm making Dutch pea soup (erwtensoep) and red cabbage with apples tonight. Visiting the Dutch stores this weekend inspired me.

It was the first time ever that I've cooked with celeriac, knolselderij in Dutch. It's an ingredient for the pea soup, according to the recipe I'm using. It smells good.

Comments

wij eten vanavond macaroni

Het avond eten was een success. Als vooraf een bordje met erwtensoep; hoofdgerecht was gestoofde rundrib met rode kool met appeltjes, aardappelen en zelfgemaakt appelmoes. Een heleboel werk (twee avonden koken) maar het was leuk om te doen. En ik heb meer dan genoeg snert en appelmoes over.

Jaap's picture

had je dijkwerkers op bezoek? was het allemaal niet teveel? en had je ook griesmeelpap toe?

Jaap's picture

http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolraap over die andere knol. Niet te lang koken, maar wel gaar maken. Lekkere vervanger van aardappels.

Yep, dat is 'em. Swedish or yellow turnip hier. Dank je wel!

Recent comments

Recently read

Books I've recently read: